DIETA PODSTAWOWA, ZESTAW I


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 25 g (SOJ)
  • Ser żółty 25 g (MLE)
  • Serek fromage naturalny – Górski przysmak 80 g 0,5 szt (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa krem paprykowo – pomidorowy z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kartacze z cebulą i boczkiem* 300 g (SOJ, SEL, GOR)
  • Ćwikła z chrzanem  200 g (MLE, S02)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Hummus zielony z ciecierzycy 50 g (MLE)
  • Ser żółty 25 g (MLE)
  • Jajko gotowane kl M 1 szt. (JAJ)
  • Majonez z groszkiem 40 g (JAJ, MLE, GOR)
  • Pomidor 40 g
  • Ogórek kiszony 40 g
  • Oliwki zielone /czarne drylowane 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 07.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 07.02.2024


 

 

 


DIETA PODSTAWOWA, ZESTAW II


 

 

ŚNIADANIE:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 25 g (SOJ)
  • Ser żółty 25 g (MLE)
  • Serek fromage naturalny – Górski przysmak 80 g 0,5 szt (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa krem paprykowo – pomidorowy z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Rolada drobiowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami w ojelu 1 porcja 120 g (GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki pieczone w ziołach 200 g
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Brokuł z sezamem i z olejem* 200 g (SEZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Baleron wieprzowy wędzony, parzony 20 g (SOJ)
  • Ser żółty 20 g (MLE)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Sałatka bawarska 100 g (SOJ)
  • Pomidor 40 g
  • Ogórek kiszony 40 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 07.02.2024 PODSTAWOWA ZESTAW II

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 07.02.2024 – PODSTAWOWA ZESTAW II


 

 

 


DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Zrazik drobiowy z udźca gotowany, mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki podprawiane – drobno tarte 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:

KOLACJA

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 07.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 07.02.2024


 

Skip to content