DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
-
Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 25 g (SOJ)
- Twarożek 50 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
-
Brokułowa z ryżem () 400 ml (MLE, SEL)
- Ziemniaki () 200 g
- Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos koperkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Marchew gotowana z olejem () 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
PODWIECZOREK:
- Herbatniki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
- Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.11.2023
Najnowsze komentarze