DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • ŚNIADANIE

    Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.

  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 25 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

  • OBIAD

    Brokułowa z ryżem () 400 ml (MLE, SEL)

  • Ziemniaki () 200 g
  • Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem () 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

PODWIECZOREK:

  • Herbatniki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 13.11.2023

 

Skip to content