DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
- Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
- Jabłko pieczone 1szt. 1 szt.
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
- Zupa brokułowa z ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
- Bitka z szynki wieprzowej 120 g (GLU PSZ)
- Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jabłko 1 szt.
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Twarożek z słodką papryką 60 g (MLE)
- Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50g (SOJ)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Drożdżówka mini 50g (GLU PSZ, JAJ)
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 23.01.2024
Najnowsze komentarze