DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
- Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa pomidorowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki () 200 g
- Schab gotowany 120 g
- Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt.
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynkowa dębowa, drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
- Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 21.01.2024
Najnowsze komentarze