DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Twaróg z brzoskwinią 60 g (MLE)
  • Szynka sołtysa, wieprzowa,wędzona, parzona 50 g
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki gotowane  200 g
  • Udko gotowane 1szt. 210 g
  • Brokuł gotowany 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Sałata zielona 20 g
  • Pomidor 80 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Przecier owocowo – warzywny jabłko / malina / burak 120g 1 szt. (może zawierać: MLE)

17.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content