DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron 200 g (GLU PSZ)
  • Bitka wieprzowa z szynki duszona 120 g (GLU PSZ)
  • Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jabłko pieczone 1szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo – warzywny, produkt pasteryzowany 100g 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 15.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 15.02.2024


 

Skip to content