DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Pierogi z truskawkami 300 g (GLU PSZ)
  • Jogurt naturalny 150g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Warzywa po grecku 150 g (GLU PSZ, SEL)
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo – warzywny 100g produkt pasteryzowany 1 szt.

24.12.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content