DIETA PODSTAWOWA, ZESTAW I


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Żywiecka wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 25 g (SOJ, MLE)
  • Ser żółty 25 g (MLE)
  • Serek fromage naturalny 80g, Górski przysmak 0,5 szt (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Ogórek kiszony 40 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Kurczak po meksykańsku 250 g (GLU PSZ)
  • Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (JAJ, GOR)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynkowa dębowa kieł. wp.grubo rozdrobniona, wędzona, parzona z dodatkiem wody, w osłonce niejadalnej 25 g (JAJ, MLE, SEL)
  • Ser żółty 25 g (MLE)
  • Sałatka farmerska (bez majonezu) 100 g (JAJ, MLE, SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Ogórek kiszony 40 g
  • Kiełki rzodkiewki 10 g
POSIŁEK NOCNY:

POSIŁEK NOCNY

  • Mus owocowy 100g produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.02.2024 PODSTAWOWA ZESTAW I

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 13.02.2024 – PODSTAWOWA ZESTAW I


 

 

 


DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 100 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Filet z kurczaka pieczony 120 g (GLU PSZ)
  • Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku brzoskwiniowym 150 ml
KOLACJA:

KOLACJA

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 30 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, może zawierać: JAJ, OZI, MLE, GOR, SEZ)
  • Twarożek 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:

POSIŁEK NOCNY

  • Mus owocowy 100g produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 13.02.2024


 

Skip to content