DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Pomidor 40 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Maryny, wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 50 g (SOJ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Pasta z ryby gotowanej  z warzywami (morszczuk) 100 g (RYB, SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Rogal maślany 50g. 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)

08.10.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content