DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Szynkowa, wieprzowa, grubo rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ)
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Udko gotowane 1szt. 210 g
  • Dynia duszona z olejem 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, wieprzowa, produkt blokowy, wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

01.01.2025 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

 

Skip to content