DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Rogal drożdżowy 80g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
OBIAD:
  • Zupa selerowa z ziemniakami  400 ml (MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna / sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ)
  • Marchew gotowana z olejem 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Twarożek z ziołami 50 g (MLE)
  • Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 80 g (SEL)
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

16.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content