DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo z owocami 60 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Bitka wołowa 120 g (GLU PSZ)
  • Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki podprawiane, drobno tarte 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

02.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content