DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Maryny, wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 50 g (SOJ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Pasta z twarogu z natką pietruszki 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek  z/c 100 g
  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku cytrynowym z/c 150 ml
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

18.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content