DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Rogal drożdżowy 80g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek z/c 100 g
  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Herbatniki Be Be 14g 1 szt. (GLU PSZ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

04.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content