DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 1 szt.
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku cytrynowym z/c 150 ml
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)

22.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content