DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa dyniowa z makaronem  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Szpinak gotowany z olejem 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Twarożek z papryką słodką 50 g (MLE)
  • Szynka z indykiem, prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)

15.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content