DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Serek naturalny Bieluch 50 g (MLE)
  • Polędwica Sopocka, wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody 50 g (SOJ, MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Zupa szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g (SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jabłko pieczone 1szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Szynka z indykiem, prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Jogurt naturalny 150g 1 szt. (MLE)

01.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content