DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym 50 g (MLE)
- Kiełbasa krakowska, wieprzowa, parzona, grubo rozdrobniona, wędzona, w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, może zawierać: JAJ, SEL, GOR)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
- Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
- Ziemniaki gotowane 200 g
- Udko gotowane 1szt. 210 g
- Szpinak gotowany z olejem 150 g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jogurt owoce leśne 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 20 g (SOJ)
- Sałata zielona 10 g
- Pomidor 40 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus – przecier owocowy jabłko / banan / brzoskwinia 100g (tubka) 1 szt.
Najnowsze komentarze