DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ogonówka wieprzowa, wędzona, parzona z dodaną wodą, białkiem sojowym i białkiem wieprzowym, w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD

  • Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki młode gotowane 200 g
  • Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g
  • Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Dynia duszona z olejem 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Banan 1szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus – przecier owocowy jabłko / banan / brzoskwinia 100g (tubka) 1 szt.

15.08.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content