DIETA PODSTAWOWA, ZESTAW I
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Kiełbasa Żywiecka wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 25 g (SOJ, MLE)
- Ser żółty 25 g (MLE)
- Serek fromage naturalny 80g, Górski przysmak 0,5 szt (MLE)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Pomidor 40 g
- Ogórek kiszony 40 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200 g
- Kurczak po meksykańsku 250 g (GLU PSZ)
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (JAJ, GOR)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynkowa dębowa kieł. wp.grubo rozdrobniona, wędzona, parzona z dodatkiem wody, w osłonce niejadalnej 25 g (JAJ, MLE, SEL)
- Ser żółty 25 g (MLE)
- Sałatka farmerska (bez majonezu) 100 g (JAJ, MLE, SEL)
- Pomidor 40 g
- Ogórek kiszony 40 g
- Kiełki rzodkiewki 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowy 100g produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.02.2024 PODSTAWOWA ZESTAW I
→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 13.02.2024 – PODSTAWOWA ZESTAW I
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 100 g
OBIAD:
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Filet z kurczaka pieczony 120 g (GLU PSZ)
- Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Marchew gotowana z olejem 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Kisiel o smaku brzoskwiniowym 150 ml
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 30 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, może zawierać: JAJ, OZI, MLE, GOR, SEZ)
- Twarożek 60 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowy 100g produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 13.02.2024
Najnowsze komentarze