DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 100 g

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Jarzynowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Filet z kurczaka pieczony 120 g (GLU PSZ)
  • Sos pietruszkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem () 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem z/c 150 ml

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 30 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
  • Twarożek 60 g (MLE )
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus Tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 19.12.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 19.12.2023