DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
-
Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
- Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
- Jabłko pieczone 1szt. 1 szt.
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
-
Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Makaron 200 g (GLU PSZ)
- Szynka wieprzowa gotowana 120 g
- Sos pietruszkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Kisiel o smaku truskawkowym z jabłkiem z/c 150 ml
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Galaretka drobiowa z udźca kurczaka (). 60 g (SEL)
- Twarożek z ziołami 60 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus Tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 14.11.2023
Najnowsze komentarze