DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 1szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron () 200 g (GLU PSZ)
  • Szynka wieprzowa gotowana 120 g
  • Sos pietruszkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Dynia duszona z olejem* () 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Kisiel o smaku cytrynowym z/c 150 g

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Galaretka drobiowa z udźca kurczaka () 60 g (SEL)
  • Twarożek z ziołami 60g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus Tymbark ryż+ owoce tropikalne 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 12.12.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 12.12.2023

Skip to content