DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona, parzona 50 g
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek z/c 100 g
  • Jogurt truskawkowy 100g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:

KOLACJA

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 100 g (RYB, SEL)
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:

POSIŁEK NOCNY

  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 14.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 14.02.2024


 

Skip to content