DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Rogal drożdżowy 80g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g

OBIAD:

  • Selerowa z ziemniakami () 400 ml (MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ)
  • Marchew gotowana z olejem () 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Twarożek z ziołami 50 g (MLE)
  • Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem () 80 g (SEL)
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Sok pomidorowy 0,3l 1 szt.

→ ALERGENY 21.10.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 21.10.2023

Skip to content