DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Potrawka drobiowa () 150 g (GLU PSZ, SEL)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona
  • 50 g (SOJ)
  • Pasta warzywna () 60 g (SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Jabłko pieczone 1szt.

POSIŁEK NOCNY:

  • Mleko UHT 200ml, 3,5% tł. 1 Por (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 09.12.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 09.12.2023

Skip to content