DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Dyniowa z ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron 200 g (GLU PSZ)
  • Kieszonka z kurczaka z warzywami 120 g (GLU PSZ, SEL)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Kalafior gotowany* 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Herbatniki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g (SOJ, MLE)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Jogurt naturalny 150g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 27.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 27.11.2023

Skip to content