DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • ŚNIADANIE

    Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.

  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 1szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • OBIAD I PODWIECZOREK

    Krupnik jęczmienny () 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)

  • Ziemniaki () 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Warzywa po grecku () 200 g (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Serek ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 27.10.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 27.10.2023

Skip to content