DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa pomidorowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Schab gotowany 120 g
  • Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynkowa dębowa, drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 21.01.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 21.01.2024


 

Skip to content