DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Pomidorowa z makaronem () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Schab gotowany 120 g
  • Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jabłko pieczone 1szt.

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 12.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 12.11.2023

Skip to content