DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
- Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
- Ogórek kiszony 40 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Makaron 200 g (GLU PSZ)
- Bitka wieprzowa z szynki duszona 120 g (GLU PSZ)
- Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jabłko pieczone 1szt.
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
- Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 18.01.2024
Najnowsze komentarze