DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 50 g
- Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
- Miód (25g) 1 szt.
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
- Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Cukinia pieczona z olejem * 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jogurt truskawkowy 100g 1 szt (MLE)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Paprykarz rybno-warzywny (morszczuk) () 100 g (RYB)
- Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Banan 1szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 17.01.2024
Najnowsze komentarze