DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
- Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
- Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200 g
- Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
- Cukinia pieczona z olejem * 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Chrupki kukurydziane 20 g
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
- Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 11.01.2024
Najnowsze komentarze