DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE, )
  • Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 1szt. 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL )
  • Makaron 200 g (GLU PSZ)
  • Szynka wieprzowa gotowana 120 g
  • Sos pietruszkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Dynia duszona z olejem* 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Kisiel o smaku truskawkowym z jabłkiem z/c 150 ml

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Galaretka drobiowa z udźca kurczaka (). 60 g (SEL)
  • Twarożek z ziołami 60 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Sok wielowarzywny pasteryzowany  0,33l 1 szt.

→ OZNACZENIA ALERGENÓW

→ WARTOŚCI ODŻYWCZE

 

DIETA BEZGLUTENOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Chleb bezglutenowy 90 g
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
Skip to content