DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g   1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona   50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g   1 szt. (MLE)
  • Jabłko pieczone   150 g
  • Pomidor   40 g

OBIAD:

  • Wielowarzywna z ziemniakami ()   400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko    200 g (GLU JĘCZ)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa   100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos ziołowy ()   100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem ()   150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c    250 ml

PODWIECZOREK:

  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego   50 g ( GLU PSZ, JAJ)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g   1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Schab Benedykta wp. parzony z dodatkiem wody   50 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
  • Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami ()   100 g (RYB, SEL)
  • Pomidor   40 g
  • Sałata zielona   10 g
Skip to content