DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 1szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron 200 g (GLU PSZ)
  • Szynka wieprzowa gotowana 120 g
  • Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku truskawkowym z jabłkiem z/c 150 ml
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 60 g (SEL)
  • Twarożek z ziołami 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 06.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 06.02.2024


 

Skip to content