DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
- Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 40 g
- Ogórek kiszony 5 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK
- Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200 g
- Mus z jabłek () z/c 100 g
- Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:

KOLACJA I POSIŁEK NOCNY
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, może zawierać: JAJ, OZI, MLE, GOR, SEZ)
- Pasta z ryby gotowanej z warzywami (morszczuk) () 100 g (RYB, SEL)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Rogal maślany 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 02.01.2024
Najnowsze komentarze