DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 40 g
  • Ogórek kiszony 5 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek () z/c 100 g
  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt.  (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:

KOLACJA I POSIŁEK NOCNY

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, może zawierać: JAJ, OZI, MLE, GOR, SEZ)
  • Pasta z ryby gotowanej z warzywami (morszczuk) () 100 g (RYB, SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Rogal maślany 50g 1 szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)

 


→ ALERGENY I SKŁADNIKI 02.01.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 02.01.2024


 

Skip to content