DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka sołtysa, wieprzowa, wędzona, parzona 50 g
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa ziemniaczana  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna / sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Cukinia pieczona z olejem 200 g
  • Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

20.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content