DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 110 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Grysikowa () 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki podprawiane -drobno tarte () 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Ciasto marchewkowe – wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szat (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Banan 1szt.

→ OZNACZENIA ALERGENÓW

→ WARTOŚCI ODŻYWCZE