DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa grysikowa () 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki podprawiane -drobno tarte () 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 10.01.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 10.01.2024