DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • ŚNIADANIE

    Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.

  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Szynkowa wieprzowa grubo rozdrobniona parzona w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ)
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • OBIAD

    Grysikowa () 400 ml (GLU PSZ, SEL)

  • Ziemniaki () 200 g
  • Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g
  • Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Dynia duszona z olejem* 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 08.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 08.11.2023

Skip to content