DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Szynkowa wieprzowa grubo rozdrobniona parzona w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ)
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD

  • Zupa grysikowa () 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g
  • Sos bazyliowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Dynia duszona z olejem* 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE)
KOLACJA:

KOLACJA

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Banan 1szt.

 


→ ALERGENY I SKŁADNIKI 03.01.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 03.01.2024


 

Skip to content