DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Jarzynowa z makaronem dieta () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pietruszkowy () 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem () 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Paprykarz rybno warzywny (morszczuk) () 100 g (RYB)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Serek homogenizowany waniliowy 150g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 01.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 01.11.2023

Skip to content