DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo z owocami 60 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Koperkowa z ryżem () 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Bitka wołowa 120 g (GLU PSZ)
  • Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki podprawiane -drobno tarte () 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 30.12.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 30.12.2023

Skip to content