DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa, z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek z/c 100 g
  • Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana, z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta warzywna 60 g (SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Jabłko pieczone 1szt.
POSIŁEK NOCNY:
  • Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 porcja (MLE)

30.03.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content