DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Potrawka drobiowa () 150 g (GLU PSZ, SEL)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta warzywna () 60 g ( SEL)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 20 g
  • Jabłko pieczone 1szt.

POSIŁEK NOCNY:

  • Kefir 1,5% tł. 150g 1 Porcja (MLE)

 

OZNACZENIA ALERGENÓW:
  • GLU PSZ – Zboża zawierające gluten pszenny,
  • SKO – Skorupiaki i pochodne,
  • JAJ – Jaja i pochodne,
  • RYB – Ryby i pochodne,
  • OZI – Orzeszki ziemne i pochodne,
  • SOJ – Soja i pochodne,
  • MLE – Mleko i pochodne wraz z laktozą,
  • ORZ – Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały,
  • SEL – Seler i pochodne,
  • GOR – Gorczyca i produkty pochodne,
  • SEZ – Nasiona sezamu i pochodne,
  • S02 – Dwutlenek siarki / siarczyny,
  • ŁUB – Łubin i produkty pochodne,
  • MCK – Mięczaki i pochodne,
  • MLE b/LAK – Mleko i pochodne bez laktozy,
  • GLU ŻYT – Zboża zawierające gluten żytni,
  • GLU OW – Zboża zawierające gluten owsiany,
  • GLU JĘCZ – Zboża zawierające gluten jęczmienny.
Skip to content