DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • ŚNIADANIE

    Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.

  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Benedykta wieprzowy parzony z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
  • Pasta z twarogu z natką pietruszki 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

  • Barszcz czerwony z ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

    OBIAD I PODWIECZOREK

  • Ryż na sypko 200 g
  • Mus z jabłek () z/c 100 g
  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Kisiel o smaku cytrynowym z/c 150 ml

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 20.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 20.11.2023

Skip to content