DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana, z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g
  • Twarożek 50 g
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron 200 g (GLU PSZ)
  • Kieszonka z kurczaka z warzywami 120 g (GLU PSZ, SEL)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Kalafior gotowany* 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Herbatniki 14g 1 szt (GLU PSZ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo – wieprzowa, wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Jogurt naturalny 150g 1 szt. (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 19.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 19.02.2024