DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Serek naturalny Bieluch 50 g (MLE)
- Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody 50 g (SOJ,MLE)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-26_OP_-300x199.jpeg)
OBIAD I PODWIECZOREK
- Zupa szpinakowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki () 200 g
- Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
- Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150g (SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jabłko pieczone 1szt.
KOLACJA:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-26_K_-300x188.jpeg)
KOLACJA
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Twarożek 50 g (MLE)
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-26_PN_jogurt-nat.-150g-300x165.jpeg)
POSIŁEK NOCNY
- Jogurt naturalny 150g 1 szt. (MLE)
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 26.01.2024
DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
WEGETARIAŃSKA
ŚNIADANIE:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-26_S-300x196.jpeg)
ŚNIADANIE
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Serek naturalny Bieluch 50 g (MLE)
- Ser żółty 20 g (MLE)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
Najnowsze komentarze