DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

wartość energetyczna: 2015,61 kcal

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g   1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Dżem 25 g   1 szt.
  • Serek naturalny Bieluch   50 g (MLE)
  • Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody.   50 g (SOJ, MLE)
  • Pomidor   40 g
  • Sałata zielona   10 g

 

OBIAD:

  • Szpinakowa z zacierką ()   400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki ()   200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk)   120 g (RYB)
  • Bukiet jarzyn gotowany z olejem ()   150 g (SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c    250 ml

 

PODWIECZOREK:

  • Jabłko pieczone 1szt.   1 szt.

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   60 g ( GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g   1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Twarożek   50 g (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona   50 g (SOJ)
  • Pomidor   40 g
  • Sałata zielona   10 g
Skip to content